4 Temmuz 2010 Pazar

Pazar Günü Şehirde Aklı Muhafaza Rehberi

Selam gençler! Geçen haftayı çok zor geçirdim, hem ben hem de bilgisayarım arıza yaptık. 3 gün ateşler içinde yandım yandım, bir yandan kuzuya bişey olmasın diye dua ediyorum, bir yandan tarihimin sıvı tüketme rekorunu kırmaya çalışıyorum, bir yandan da kendime gelmek için uğraşıyorum. Cuma günü bir ara başım tutuşacak filan sandım, kafama buz koyup dua ettim düşsün diye. Cuma gibi bir günü bir daha yaşamak istemem. Bilgisayar da düzeldi sayılır, yırttık yani.

Bugün evdeydik, bu yaz hep olacağımız gibi. Ben havuza girmesem de denize girerim hayali kurarken, doktordan şahane bir haber aldım. "Yassah hemşerim" dedi :( Bu yaz sadece yutkunarak bakacağım denize. Bebiş iyi olsun da, seneye atlarız beraber sulara. Kendisi düşe kalka sokaklarda oynayacak bir velet olacak inşallah, pamuklara sarıp saklamak gibi bir niyetim yok. Zaten gelsin bi, ben ona daha hesap soracağım, nerdesin bakiim sen senelerdir, niye özlettin kendini sıpa diyeceğim, tatoşa vurmayı da düşünmüyor değilim.

Neyse efendim, evdeydik bugün. Yazın pazar günleri bu şehirde kabus gibi geçer. Zaten aşırı sıcaktır, nemlidir, tozludur. Üstüne bir de 10.00 - 17.00 arası mevlüt, düğün, gece 20.00 - 24.00 arası da sokak düğünü eklenir. Pipiniz kesildi diye, gerdeğe girecekseniz diye benim pazarımı niye mikiyorsunuz birader??? Bugün önce evin arkasında bir mevlüt başladı, o bir saat kadar sürdü. Sonra ön tarafta bir mevlütümsü başladı, bildiğin arabesk şarkı gibi ilahimsileri bütün caddeye dinletiyor. Bu sürerken, arka mahallemizde bir de düğün başladı. Evin arkası Flash TV, ön taraf Kanal 7 gibi oldu. Eşim de bu arada Kayahan dinliyor. Ne o dedim, sen de Laik mevlüdü mü yapıyorsun? Sinirden delirdim valla, bir kakafoni bir kakafoni. Offf daha bunun akşamı var, düğünlerden düğün beğen. En kısa sürede bir pompalı edinip 3. sayfa haberi olmak gibi bir planım var.

Bu şehirde pazar günü aklı muhafaza etmenin tek yolu, pazar günü bu şehirde olmamak !

Muhabiriniz, şeriatın başkentinden bildirdi, bizde kalın emi?

1 yorum:

altın olan her şey parlamaz dedi ki...

o "delirmek" durumunu evde geçirdiğimiz her haftasonu yaşıyoruz. üstelik sadece pazar günleri de değil bizim mahallede. geçen yıl bi hafta perşembeden pazara kadar bi kabus yaşamışlığımız var hatta, o derece yani.
neyseki pazarı atlattık şimdi. haftasonuna kadar nefes alalım biraz:)