16 Aralık 2010 Perşembe

Uzun Bir Aradan Sonra

Çoktandır yemek tarifi paylaşmadım. Aslında mutfakta daha çok zaman geçirebiliyorum şimdilerde, hatta geçen gün mantı bile açtım :) Hamilelik şekeri problemi çıktığından beri tatlı ve hamurişlerini çok azalttım. Yaptıklarımı da kepekli undan yapmaya başladım. Normal undan hiçbir farkı yok, lezzet, ölçü vs. Sadece rengi koyu oluyor yapılanların, o kadar.

Yemek sonrasında tatlı yemeye alışık olduğumuz için canımın kek çektiği bir gün aşağıdaki tarifi yapmaya karar verdim. Normal klasik kek tarifimi değiştirerek, daha masum bir kek yaptım. Diyet yapanlar için de oldukça uygun. Tatlandırıcı içeren light ürünler yerine bunu tüketmek daha sağlıklı. Kalori değeri normal kekle aynı ama kepekli un ve pekmez içerdiği için kana daha geç karışıyor. Ölçüyü kaçırmadan yenebilir.

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 6 yemek kaşığı pekmez (harnup pekmezi kullandım)
  • Yarım çay bardağı fındık yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 5-6 kuru incir
  • 5-6 kuru kayısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Aldığı kadar kepekli un (Söke Un kepekli unu kullandım, süper)

Yumurta ve pekmezi mikserle iyice çırpıyoruz. Süt ve yağı ekliyoruz. Suda 10 dakika bekletip şişirdiğimiz kuru meyveleri minik minik doğruyoruz. Kalan tüm malzemeyi de ekleyip katı bir kek hamuru yapıyoruz. 170 C'de pişiriyoruz.

Daha tatlı olmasını isterseniz, tarife 2 yemek kaşığı tozşeker ekleyebilirsiniz. Ama pekmez ve kuru meyveler yeterince tat veriyor.

Doktorun verdiği diyet bende işe yaradı, 186 olan tokluk şekerimi 143'e düşürebildim. 15 günde de sadece 200 gr alarak kilo artışımı da kontrol etmiş oldum. 7,5 ayımız bitti ve toplamda sadece 6 kg aldım. Ayşemin kilosu haftasıyla uyumlu, o gayet iyi çok şükür. İnşallah tüm hayatını etkileyecek olumsuz bir miras aktarmadan dünyaya getirebilirim minik hamsimi :) Bu satırları yazarken ben, minişim karnımın şeklini değiştirmekle meşgul :)

Bu arada kekin fotosunu çekmekle uğraşamadım maalesef. Böyle kahverengi, mis kokulu bir kek oluyor. Eşim de çok beğendi tadını. Tavsiye ederük yani.

5 yorum:

Ben Kendim bizzat ve şahsen dedi ki...

yorum yazacagım sahibi onaylarsa çıkaçak varmı böyle bir şey abla niye eleştirye açık degilsin
bilmiyorum bu mesajım gidecekmi sana :PP
yemek tarifinin yanındada bir şiir patlatsaydın sol ellerle ilgili olur temiz eller olur ne bilim üstad sensin ya :)

dereotundannefretederim dedi ki...

ya ben ıssız adam'dan beri havuçlu kek yapmak istiyorum hep, tutar diyollaa

A Vitamini dedi ki...

Hasan, mahalle muhtarının kararı bu :) Onay koymayınca, insan neslinin devamına dair linkler yazan arkadaşlar çıkabiliyor da :)

Havuçlu kek ıssızlık yapar Okan, diyet kek daha iyidir :)

İzzet.T dedi ki...

bugün bloğumu açtım. bloğun adını zaman gezgini kaçkını olarak değiştirecem bu arada. giremiyoz. ya.sonra seni bloğunu gördüm. sevindim. ben de açılıyom yeni dünyalara. uzaklaşıyom kaçıyom buralardan. işi gücü bıraktım. yeni işi gücü yakında bırakacam. yani anlayacağın 38 yaş yaramadı bana. yada fazla yaradı. ayseye ve eşine selam.kendine iyi bak.

A Vitamini dedi ki...

Vardır bunda da bir hayır İzzet.