23 Şubat 2011 Çarşamba

Ayşeli Hayat, Neşeli Hayat, Endişeli Hayat

Kızım bugün 14 günlük oldu. 8 günlükken göbeğini düşürdü, 11 günlükken ilk banyosunu yaptı. Hayatımı, hayatımızı şimdiden tamamen sardı, doldurdu, güzelleştirdi. Onun istem dışı gülücüklerine bayılıyoruz. Uyanır uyanmaz meme araması, ağzını minik bir kuş gibi sağa sola döndürerek açması bizi çok güldürüyor. Ama annelik babalık hep suçluluk duygusuyla geçiyor sanırım. Yeterince doydu mu, poposunu silerken acıdı mı, gazı yeterince çıktı mı vs vs, endişeler hep sürüyor işte. Ayşeli hayat, hem neşeli, hem de endişeli bir hayat. Altı saatten az uyuduğunda sarhoş gibi gezen ben, günlük bir saatlik uykuyla canavarlar gibi dolaşmaktayım. Ne ağrıyan sırtım, ne acıyan gözlerim umrumda olmuyor. Kızımın yaygarayı kopardıktan sonra mememe sokulup küçük bir kuş gibi saklanması, gazını çıkarırken başını getirip boynumun altına yerleştirmeye çalışması beni bitiriyor.

Şimdilerde uyanmak üzere, ben ufak ufak kaçar...

8 yorum:

yıldız dedi ki...

MERHABA ARZU ANNE HOŞGELDİN KÜÇÜK AYŞECİK NASILSINIZ

La Loba dedi ki...

Sen yazdikca benim tuylerim diken diken oluyor.

Yirim onu yiriim :)

A Vitamini dedi ki...

Yıldız, ikimiz de iyiyiz. Minik yeğenin çok şeker, görmen lazım :)

La Loba, kızım biraz biraz kilo alıyor,minik piliç kıvamına geldi. Yenebilir durumda yani :)

Baby zi dedi ki...

sen böyle yazınca hemen doğurasım geliyor amaaa:))maşşallah.. sırf başını boynumun altına getirmeye çalışması için bile erken doğurabilirim:) ha bide uyurken ne de güzel sırıtıyor.

A Vitamini dedi ki...

Asya da yapacak aynılarını annesi ama sen yine de bekle :) Çok güzelmiş anne olmak, o minik meleğin her anını yaşamak...

peren dedi ki...

Arzu'cum ne kadar geç kaldım yazmakta sana...lütfen kusura bakma, affet beni, olur mu?
Ayşe hoşgeldi dünyaya, ailesinin kucağına...harika, çok sağlıklı, çok keyifli bir hiyayeniz ve aileniz olsun...eskisi gibi komik olmaya devam edebilecek misin çok merak ediyorum, hani ağır anne tripleri:Pyok yok, siz kesin çok eğlenen bir anne kız olursunuz...
Kolay gelsin tatlım...

A Vitamini dedi ki...

Perencim sana da geçmiş olsun. Ayşe benden de çılgın olacak sanırım :)

gül dedi ki...

blogunuzda güzel şeyler var.bebeyınızle aran nasıl.seni üzmüyor deyilmi ona iyi bak annaesi.güle güle büyüt.ALLAH'a emanet ol.