6 Mart 2010 Cumartesi

Bihter Yorgunluğu ve Pelin Batu Tipi Vücut Atması

Blogumuz her konuda sizlere hizmet etmeye devam ediyor. Bugün itibariyle sağlık köşemiz de hizmete açılmıştır. Lütfen sorunlarınızı doktorumuz sayın Arzu İmörcinsi’ye iletmekten çekinmeyiniz.

Köşemizin ilk konusu Bihter yorgunluğu sayın okurlarımız. Genellikle Mart ayıyla birlikte başlayıp Haziran başlarında sona erer, yani mevsimseldir. Halk arasında “bahar yorgunluğu” olarak da bilinir. Sabahları uyanma zorluğu, geceleri tavuk misali erken yatma güdüsü ve gün içerisinde de passiflora ile sakinleşmiş bir modda gezinme şeklinde kendisini gösterir. Ancak grip virüslerinin her yıl evrilmesine benzer şekilde, bahar yorgunluğu mevsimsel olmaktan çıkmış, tüm yıla yayılan bir rahatsızlık haline gelmiştir. Tıp dünyası bu duruma artık “Bihter yorgunluğu” adını vermektedir.

Malumunuz, Aşk-ı Memnu dizisinde; evin hanımı Bihter, sabahtan akşama kadar evin salonuyla yatak odası ve Behlül’ün odası arasında zaman geçirmektedir. Ne yemek, ne çamaşır ne de bulaşık derdi olmayan Bihter, çok sık yorulmakta ve odasında dinleneceğini söylemektedir. Hiçbir halt etmediği halde bu kadar yorulmasının sebebi anlaşılamamaktadır. Üstelik hastamızın suya karşı aşırı bir afinitesi vardır. Dinlenme seanslarının en önemli parçasını küvette, kafayı suya sokmadan yatmak ve bu esnada Behlül insanını plaket büyüklüğündeki cep telefonuyla taciz etmek oluşturmaktadır. Günde beş posta kıyafet değiştirmek de semptomlar arasında yer almaktadır.

Eğer sizde de benzer belirtiler varsa; işte size rahatsızlığınızın kök nedeni ve önerdiğimiz tedavi. Ziyagil köşkünün pencereleri hiç açılmamakta ve içerisi havasız kalmaktadır. Pencereler en son Nesrin ile Laz balıkçının nişanında açılmış ve sonrasında derhal kapatılmıştır. İçerideki oksijen miktarı az olması, Bihter’in kendisini halsiz hissetmesine neden olduğu gibi Adnan Ziyagil’in de çıkan boynuzlarını bir türlü fark edememiş olmasına sebebiyet vermektedir. İkinci sebep, Bihter’in aşırı derecede duş almasıdır. Tahminimiz odur ki, Bihter’in el ve ayak parmakları 24 saat boyunca büzük büzüktür. Yani vücudu aşırı derecede su kaybetmektedir. Yakında ayak parmakları arasında perde oluşma ihtimali bulunmakta, zaten her daim paytak paytak yürüyen Bihter’in genlerinin, dehidratasyon sonucu mutasyona uğradığı düşünülmektedir. Sürekli cep telefonuyla Behlül’ü taciz etmesi de, “huzursuz parmak” sendromunun bir sonucudur. Günde beş posta kıyafet değiştirmesi ise psikosomatik bir hastalıktır. Kendisini boşlukta hisseden Bihter, kıyafet değiştirerek iş yaptığına inanmaktadır. Oysaki fizikte şöyle bir kural vardır: Her hareket iş değildir beybi !

Burada tavsiyemiz, Bihter’in derhal KPPS’ye başvurması, gerizekalı üvey kızı maloş Nihal’le birlikte sınava hazırlanmasıdır. Tedavi sürecinin en önemli parçası ise, köşke sadece sabah 10.00 – 12.00 saatleri arası su verilmesi olacaktır. Bu esnada köşkün pencereleri açılacak ve ev havalandırılacaktır.

Bugün ele alacağımız bir diğer hastalık da Pelin Batu tipi vücut atması sayın okurlar. Genellikle 30 yaş altı entellektüel kadınlarda görülen bu hastalık, uzun süre aynı pozisyonda oturulduktan sonra, birden bire irkilerek kendine gelme şeklinde ortaya çıkmaktadır. Yetmiş milyona rezil olma gibi sonuçlar yaratabilmektedir. Hastalığın semptomları arasında, poponun feci şekilde uyuşması, boyun tutulması, ağızdan salya akması ve vücut atana kadar geçen sürede gözde çapak birikmesi yer almaktadır. Bu hastalığın halk dilindeki adı “oturduğun yerde uyuyakalmaktır”. Pelin Batu’nun yönettiği tüm tartışma programlarında dekor şeklinde sessiz ve hareketsiz durması sebebiyle, vücudunda kalıcı bir hasar oluştuğu düşünülmektedir.

Vücut atması sorunu yaşayan herkese tavsiyemiz, uzun süre oturacaksanız eğer, her yarım saatte bir sandalyeden hafifçe doğrulmanız ve tatoşları havalandırmanız ve mümkünse bir bacağınızı altınıza alarak oturmanızdır. Bacağınız uyuşmaya başladığında, ister istemez kendinize geleceğiniz için, vücudunuzun atmasına fırsat vermeden toparlanmış olursunuz. Son önerimiz de tarih dışında eğlenceli konular seçilmesi olacaktır. Tarih de uyutur adamı be hacı :D


İlk sağlık köşemizin sonuna geldik. Lütfen çekinmeden bize ulaşınız. Ancak bize Haydar Dümen muamelesi yapmayınız, valla utanmadan cevap yazarız, elaleme maskara olursunuz heee ! Hadi pai pai :D

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Sayın İmörcinsi, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz :) süper olduğunuzu daha önce söylemiş miydim :)
Pelin Batu Tipi Vücut Atması olgusunda ayrıca bize, bir milletin nasıl uyutulduğu 'somut olarak' gösterilmek istenmiştir ki herkesin ders alması gereken bir vakadır.
Allah bizleri korusun.

A Vitamini dedi ki...

Sayın Selluka, hastanede takıldığınız yerler olursa bana sorabilirsiniz :))

casminella dedi ki...

Bihterle ilgili yorumların harika. Sen mizah yazarı olmalıymışsın arkadaşım. Sevgiler...

A Vitamini dedi ki...

Ahh ahh buralara sıkışıp kaldık işte Casminella :)

dereotundannefretederim dedi ki...

canı sıkılan zengin kız pelin'in, bir ayağını totosunun altına alıp oturdugu gün türk televizyonlarında değişimin başladığı gün olarak kabul edilsin ve her yıl coşkuyla kutlansın.. ama onun peltek konuşmasını yerim ben ablasııı :))

diğer konu hakkında maruzatım yok. bilgim de yok. fikrim de.

saygılarımla
o

A Vitamini dedi ki...

Her daim bahar yorgunu kendisi :) Vücut bu, atar tabi :)

Adsız dedi ki...

Kırk yıl düşünsem aklıma gelmez, diyecek laf yok, saygılar...
Devamını bekliyoruz.

A Vitamini dedi ki...

Hizmetlerimiz sürecek Pınar hanım :)