10 Mayıs 2010 Pazartesi

Sevap Anahtarı

Genel kültürünüze katkı yapacak bir testle karşınızdayız. Lütfen doğru olduğunu düşündüğünüz seçenekleri jiletleyiniz. Ortaya çıkacak sonuçlardan ve aracınızda bıraktığınız değerli eşyalarınızdan bilogumuz sorumlu değildir.

1) Aşağıdaki dizilerden hangisi, “fantastik dizi (gerçek dışı, doğaüstü)” grubuna girer ?

a) Başbakan’ın Ulusa Seslenişi
b) Selena
c) Kurtlar Vadisi
d) Bez Bebek
e) Yukarıdakilerin hepsi

2) Bir ihale alabilmek için aşağıdakilerden hangisi şart değildir?

a) Kafası türbanla sıkılarak düşünmesi engellenmiş bir eş
b) Badem bıyık
c) Apronda deve kestirecek kadar cüret
d) Allah’tan korkmak, kuldan utanmak
e) Bol yeşil pantolon

3) Aşağıdakilerden hangisi, liberalizmin tanımına karşılık gelmektedir?

a) O da olur bu da olur
b) Neden olmasın
c) Amannn ne sıkıyorsun canını, koy tatoşuna gitsin
d) Bunaltmayın çocukları ayol
e) Hiçbiri

4) Aşağıdakilerden hangisi, Fenerbahçe’nin kupayı alamamasının nedenidir?

a) Aşkı alevli tutmak adına hasret çekmek
b) İstikrarı yanlış anlamak
c) Finalden sonra bütünleme olduğunu sanmak
d) Ş.Urfa’da aşırı kebap tüketme kaynaklı, kaslarda aşırı laktik asit birikmesi
e) Yukarıdakilerden Guiza

5) Aşağıdaki kulüplerden hangisi, bu futbol sezonu başında, “her futbol kulübüne bir çağdışı Belçikalı teknik direktör” kampanyasına kanan tek futbol kulübü olmuştur?

a) Trabzonspor
b) Atletiko Mardin
c) Floryantina
d) Barçapaşa
e) Isparta Moskova

6) Aşağıdakilerden hangisi, Yılmaz Vural’ın çalıştırmadığı bir kulüptür?

a) Trabzonspor
b) Kasımpaşa
c) Çaykur Rizespor
d) Diyarbakırspor
e) Google’da yarım saat önce başlatılan arama halen sürmektedir.

7) “Bir defolup gider misin yaaaa” cevabı, aşağıdaki sorulardan hangisine verilmiş olabilir?

a) Naz ?
b) Naz Elmas olsam?
c) Naz Elmas olsam, hoplasam zıplasam?
d) Naz Elmas olsam, hoplasam zıplasam, filmlere sığmasam?
e) Bir biskrem versem?

8) Aşağıdaki ikililerden hangisi birbiriyle ilişkisizdir?

a) Ömer Üründül – Semih Şentürk
b) Barcelona – Kasımpaşa
c) Ednan – Beşir
d) FB – Türkiye Kupası
e) Dincilerin Asker Korkusu – Yusuf Yusuf


9) Bir kadının asla yeterince sahip olmadığı şey nedir ?

a) Kredi kartı limiti
b) Ayakkabı
c) Elbise
d) Çenesi
e) Yukarıdakilerin hepsi

10) Bir erkeğin asla yeterince sahip olmadığı şey nedir ?

a) Evlenmeye hazır olmak için gereken süre
b) Duygusal zeka
c) Daha büyük ekran TV
d) Kredi kartı limiti
e) Yukarıdakilerin hepsi

Sevap Anahtarı:

1) e
2) d
3) e
4) e
5) a
6) e
7) d
8) d
9) e
10) e

Değerlendirme:

Doğru cevap sayısı 4’ün altında olanlar: Uyumaya devam et.
Doğru cevap sayısı 4-7 arasında olanlar: Akmazsın kokmazsın !
Doğru cevap sayısı 7 ve üzeri olanlar: Bu zekayla çok yaşamazsın bebeğim.

6 yorum:

meral dedi ki...

ben zaten pek yaşamam bu gidişle :)))

Arzu dedi ki...

zeka küpü :)

dereotundannefretederim dedi ki...

became fan of naz elmas.

tayyipin badem bıyıklarını daha da inceltmesinden korkuyorum.

Arzu dedi ki...

Ben kendisini görme riskini en aza indirmek için haber saatlerini pas geçiyorum. Bünyem sarsılıyor o bağırırken

dereotundannefretederim dedi ki...

lütfen tayyipin kasedi çıkmasın :)

Arzu dedi ki...

Maksi singılı çıkıcakmış :)

Durmak yok devam bebeğim
Ah yeeeah devam bebeğim

gibi gibi :P