26 Aralık 2011 Pazartesi

Carlos, Enrico Tamam Ama Mahmut Nerde?

Biscolata Mood reklamlarını izliyor musunuz? Önce Starz reklamında topluca arz-ı endam eylediler. Şimdi de solo olarak Mood reklamında. Carlos, Enrico ve Fransız oğlan. Maşallah hepsi de yumurta gibi çocuklar. Ama insan bu reklam dizisindeki yanlışları görmezlikten gelemiyor.

Birincisi, Öropa Birliği'nin niye ekonomik kriz içinde olduğu anlaşılıyor hemen. Hepsi dalyan gibi çocuklar ama insan boş zamanında eline mandolin alıp plajda aylak aylak dans eder mi? Ağaç dallarının arasında Tarzansız Çita gibi salınır mı? Çiçek koklayıp şelalenin altında hababam banyo mu yapar? Bu nasıl bir gevşekliktir anam babam? İnsan iki çalışayım, dur bi ek işe gireyim demez mi? Bunun doğalgazı var, su faturası var. Çiçekle böcekle nereye gider bu ööeekönömi düşünen yok.

İkincisi, bu yavrular yarı çıplak geziyor her daim. Zatürre garanti, böbrek üşütmesi plase. Ayakları da suyun içinden çıkmıyor bebelerin. Yavrum üşütürsünüz, çişinizi tutamazsınız, yarın bir gün çocuğunuz bile olmaz diyen yok mu bunlara? Bak Carloscum senin yerin ayrı, sana özel olarak sesleniyorum. Yavrum o kot pantollar acaip su çeker, hemen de kurumaz. Etme yavrum, bak için filan ekşir, dakka başı tuvaletin gelir.Gazdan filan kurtulamazsın bebem.

Üçüncü ve son olarak ise, bu reklamın Mahmut versiyonu eksik kalmıştır. Şöyle esmer, bira göbekli, bildiğin bizim kavruk Mahmut. Reklam şu şekilde başlar; Mahmut, bir Sayısal Bayii'nin önünde, tutmayan kuponu üzerinde tepinmektedir. Mahmut birden kameraya döner ve :

-Selamünaleyküm, ben Mahmut. Türk'üm. Asgari ücretliyim. Boş zamanlarımda, iddaa ve sayısal kuponu doldurmaktan ve maça gidip tribünden saydırmaktan hoşlanırım. Feysten karıya kıza mesaj atıp "selam nasılsınız, çok güzelsiniz. Bu güzellikle çok yaşamazsınız." yazmaya bayılırım. Umarım benim yaptığım alayınıza giderim mood'unu seçersiniz.

Daha gerçekçi olmaz mıydı Mahmut? Olurdu olurdu.

5 yorum:

La Loba dedi ki...

Bildiğin yarıldım :D

Mahmut'u bağrıma basarım ama Carlos'un hastasıyım.

A Vitamini dedi ki...

Carlos hepimizin favorisi :)

♥birkiüç♥ dedi ki...

ben bayıldım yalnız reklama.yıllarca kadınları seks objesi gibi kullanmadılar mı danset enrico danset carlos:D fransayı protesto nedeniyle fransız oğlanın reklamı tırt oldu tabi o ayrı.

A Vitamini dedi ki...

İlk kez bizim için bir reklam çekmiş birileri dimi :)

Adsız dedi ki...

ama ben özledim seni :( arada ses ver arzumcum :)
adsız ablan s.d :)