12 Ocak 2012 Perşembe

Bulaşık Makinası - Düz Fön İlişkisi

Reklamlarda dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Bulaşıklarını elde yıkayan kadınlar, dağınık at kuyruklu, bildiğin paçoz iken, o bulaşıkları makinede yıkayınca birdenbire düz fönlü bir hale dönüşmekte. Yani ben ikisini de yapan bir kadın olarak nedense bu dönüşümü bir türlü beceremedim yıllardır. Elde de yıkasam, makineye de koysam, hep paçoz hep paçoz moddayım. Bu reklamları yazan grup %80 erkekten % 20 de ev işi yapmayan kızlardan oluşuyor olmalı. Keza bulaşık makinesi kullanmak da öyle çok pratik birşey değil. Doldur, boşalt, tuzunu koy gazını koy, arada boş çalıştır, valla yoruyor insanı. Makineyi boşaltmadan, içinden temizleri aldığım, kirlilileri tezgahta biriktirip makinede nihayet temiz bulaşık kalmayınca koyduğum zamanlar çok oldu. Yani öyle vakit arttı, gidip de saçıma düz fön çekeyim dediğim hiç olmadı. İşin bir sırrı var da ben mi farkında değilim acaba? Ben bilmez miyim vakit olunca bakım yapmayı, bir Kurukahveci Android Mehmet Efendi kahvesi pişirip ( o logo, ahh o logo, taaa o zamandan sen androidi hayal et ve çiz, olacak iş değil ) Kuzey Güney izlemeyi.

Hele o elektrikli süpürge reklamları ! Hiç full makyaj ev süpüren kadın var mı yahu? Kadın giymiş şifon gömleği, topuklu ayakkabıyı, nazlı nazlı ev süpürüyor. Süpürge dediğin öyle mi kullanılır? Haldır haldır sürtersin halıya, evi temizlemekten doğan asabiyetle eşyalara çarptırırsın, halıya takıldı mı düşene bir tepik de sen koy hesabı tekmeyi basarsın, kablosu yetmeyince küfrü koyverirsin. Bir de çok güçlü bu makinalar, alttaki herifin kahvesini bile höpletirsin diyorlar ya, külliyen yalan. O güçte çalıştırınca sadece 2-3 dk çalışıyor bu yeni makineler.

O mutfağı temizledikten sonra köpeğini okşar gibi mutfak tezgahını elleyen haspalara hiç girmeyeceğim, yok öyle bir şey.

Kısacası, ev kadınlığı zor kardeşim. Fön mön zor yani , zor. Eyvallah.

8 yorum:

La Loba dedi ki...

Gece vakti Kuru Kahveci Mehmet Efendi logosuna baktirdin ya helal olsun :D Iyi geldi yerlerde surunen moralime.

Yaa bacim ev isleri zor haklisin. Bir de manyak bir reklam var kadin evi supururken kapi calinca elektrik supurgesini kapatmak yerine calisirken tavana yapistiriyor. Anladik emis gucu ultraymis da elektrik faturasinin kolos royal geldigi bir ulkede o reklama ne hacet var dangalak bunlar.Pesss!

A-H dedi ki...

ayy sabah sabah katilarak guldum, hele o dustugu anda koyulan tepik kismi birtek bende saniyordum yanilmisim :)))) cok yasa sen guzel yazmissin

Mutfaknotlari dedi ki...

süper yazıydı valla ayakta alkışlıyorum
bencede zor zanaat bu ev hanımlığı
hele erkekler aman akşama kadar evdesiniz ne yaptınız dedilermi orada kopuyor
sevgiler

A Vitamini dedi ki...

La Lobacım bende logo didikleme merakı var. Son favorim bir süt ürünleri kooperatifininki. Resmen deli dana var logoda, böyle bildiğin sayko bir dana. Pesss :)

A Vitamini dedi ki...

A-H, yalnız değilsin kardeşim :) Bak bakiim şu tanıdık geliyor mu:

"Takılmasan olmazdı dimi, takılmasan darılacaktım, cinsin süpürgesiiii"

A Vitamini dedi ki...

Melisa, akşama kadar oturup blog mu okuyorsunuz kardeşim, iş yapın iş :)

Atlas Atilgan dedi ki...

MErhaba,

blogunu bir suredir takip ediyorum , bu yazını da daha yazar yazmaz okuyacaktım ama bir iş çıktı(hayret işte butun gun evde olan hatunun ne işi olacaksa).. ben de bunu favourite yapıp bıraktımdı.. şimdi okudum ve çooook hoşuma gitti ..supersin.. ben bir de çoğunlukla diz yapmış pijamalarla dolaşıyorum ya ortalıkta, ne olacak benim halim yaaa..
sevgiler,
fatos

A Vitamini dedi ki...

O pijamalardan bende de var, ikinci bir ten onlar benim için :)