29 Mart 2010 Pazartesi

Soyu Tükenesice Canlı : Anadolu Tikysi

Haftasonu bir eğitim sebebiyle çıktığım iş seyahatinde, soyunun tükenmesi için dua ettiğim bir canlı türüyle yan yana oturmak zorunda kaldım. Nadide olmayan bu tür, midem bulanmasın diye aldığım haplara şükretsin, o kadar uykulu olmayaydım, kendisini Anadolu steplerinde vızık vızık şarj cihazı ararken bulacak idi.

Sizler için elinden gelen herşeyi yapan blogunuz, bugün de neyşınıl ciyografik tadında bir yazı ile karşınızda olacak. Davranış biçimlerini uzun süre gözlemlediğim Anadolu Tikysi’ni, bu seyahat esnasında daha da yakından tanıma fırsatı buldum. Bilim dünyası, yaptığım katkılara teşekkür eder mi bilmem ama daha önce Yol Hikayesi yazımda tanıttığım kararlı teyzelere ben teşekkür etmek istiyorum. İletişim kurmak, meğer gayet insani bir şeymiş. Teyzelerrrr, kollarımı dilediğinizce dürtükleyebilirsiniz, hepinizi seviyorum.

Bugün sizlere tanıtacağım Anadolu Tikysi, Bağdat Caddesi Tikysinin Anadolu sürümüdür, kolaylık olması için bu canlıya bir isim verelim, mesela İnsanımsu olsun adı. İnsanımsu’yu önce fiziksel açıdan, sonra da davranışlar açısından inceleyelim:

İnsanımsu’nun saçları, Bağdat Caddesi Tiky’lerinin aksine, ucuz kuaför elinden çıkmadır. Flash Tv assolisti görünümündeki İnsanımsu, yine de saçlarına düz fön çektirmeyi ihmal etmez ve gözlerini kapatacak uzunlukta kestirdiği kahküllerinin arasından bön bön bakar.

Boyu 1,50 civarındadır, spor ayakkabı giyer ve bu ayakkabılar dore veya lame renklidir. Çantaları, vücut hacimlerinin % 55’ine tekabül eden İnsanımsu’ların, Caretta Carettalar ile bir akrabalık bağı olup olmadığı halen araştırılmaktadır. Ellerinden düşmeyen su şişesine rağmen, İnsanımsular bildiğin güdüktür ama saçların ve çantanın heybetinden dolayı, abartısız 1.70 görünürler.

Anadolu Tikysi İnsanımsu, cep telefonu yoluyla fotosentez yapmakta ve kulak ve baş parmak yoluyla beslenmektedir. Sağ ellerine yapışık olan cep telefonunun ekran ışığı sürekli yanmak suretiyle, İnsanımsu’nun soluduğu oksijen, ışıkla reaksiyona girmekte, açığa çıkan enerji ise ışıma yoluyla kulak ve baş parmaktan geçerek İnsanımsu’nun beynine ulaşmaktadır. İnsanımsu, insan türüyle iletişim kurma zorluğu çekmekte, sadece SMS atabilmektedir. İnsanımsu ile Laz otobüs muavinin aynı ortamda konuşarak anlaşmaya çalışması, bulaşıcı gülme serpintisi sebebiyle etrafa yayılmakta ve endorfin hormonunun salgılanmasını artırıp pis pis sırıtmayla sonuçlanmaktadır.

İnsanımsu’nun temel besin maddelerinden biri de müziktir. Yani müzik ruhun gıdasıdır sözü, kendileri için aynen geçerlidir. Aypod ya da cep telefonu yoluyla sürekli dinledikleri müzik sayesinde, solunum yapabilmektedir.

Anadolu Tikysi İnsanımsu’nun insanlarla iletişmemesinin sebebi, sergilediği tiky görüntüsüne karşılık, ağzından her an “domatiz, patatiz, şarz” şeklinde telaffuz edilmiş güzide kelimelerin dökülebilme ihtimalidir.

Anadolu Tikysi İnsanımsu’nun kokusu iç bayıltır, bu türün kullandığı doldurma parfümler, kapalı ortamlarda solunduğunda, geçici hafıza kaybına ve alerjik astıma sebebiyet vermektedir. Beyin fonksiyonlarının yeterli çalışmamasının nedeninin, etraflarındaki parfüm bulutunun yarattığı kimyasal etkiye sahip atmosfer olduğu düşünülmektedir.

İnsanımsu, her ortamda, cep telefonuyla kendi fotosunu çekmektedir. Bu türün masaüstü resimleri, genellikle kendi resimlerinden oluşmaktadır. İnsanımsu, genetik olarak narsizm hastasıdır. Parfüm sürmedikleri bir gün, aynaya bakmaları durumunda, gerçeğin farkına varmaları umulmakta ve bu sebeple beslenmelerine devam edilmektedir.

İnsanımsu’nun gözlerindeki retina tabakası, her şeye karşı hassastır. Bu sebeple yüzlerinin yarısını kaplayan güneş gözlüklerini, gece gündüz takmaktan geri kalmazlar. Ciltleri de aynı hassasiyetten dolayı fondötenle kaplıdır.

İnsanımsu, cep telefonuyla beslenmediği anlarda (yani günde 3-5 dk), popüler kitaplar okuyarak kişisel gelişmektedir. Okuduğu kitaplar, süpermarketlerde sepetlerde satılan, “bu kadar para verecez, bari en kalınını alalım” diyenlerin aldıkları kitaplardandır. Benim dün gördüğüm İnsanımsu, süpermarketlerin baş tacı olan Sır diye bir kitap taşıyordu yanında. Birkaç satır okuduktan sonra, gözleri kısıp kısıp, evrene SMS atıyordu sanırım. Allahtan beş dakikadan fazla cep telefonundan ayrılamadığı için evreni kirletmeyi sürdüremedi. Tahminlerime göre duası ya da mesajı şöyleydi:

“yaa beaann o kotuuu istiommm taam mı, choq kuuulll, bana gönderiyosunnn eavvrenn taammm mı”

Bunları, gördüğünüz yerde vurabilirsiniz veya yetkili mercileri arayarak ihbar edebilirsiniz. Kendinizi düşünmüyorsanız, masum yavrularınızı düşünün. Hadi, hayırlı şiddetler, pai pai !

12 yorum:

meral dedi ki...

allah iyiliğini versin ablam :)) birde ihbar telefonu vereydinde tam olaydı taaaaammıııı :))

A Vitamini dedi ki...

verelim :)

Alo Tiky İhbar Hattı: 333 0 TİKY

altın olan her şey parlamaz dedi ki...

ay arzu!
o nasıl tespitlerdir, güldürdün beni yine!

A Vitamini dedi ki...

Altın olan, 13 saat yanyana seyahat edince yakından tanıma fırsatım oldu :))

Adsız dedi ki...

sende amma dolmuşsun kuzucum yaw... onlarada ihtiyaç var bu evrende :) ama hayırlı şiddetlerimden bir ikisini bunalr üzerinde deneyebilirim :)) çok üstlerine gitme taammmmııııııı :)) senide yazılarında çok seviyom anaaadınmmmıııııı :)))))) ablan S.D :) pai pai (her ne demekse) :)

dereotundannefretederim dedi ki...

Oncelikle belirtmek istiyorum ki goze kadar inen kahkullerle bi hamfendinin cirkin olma ihtimali yok denecek kadar azdir. Bu nasil is anlamadim :)

Yeminle yakisana nasil guzel yakisiyo.

Baska bir konuya gecmek istiyorum ama o goze kadar inen kahkuller hele de duz fonlu kahkuller aman da amaan aman da aman :p


--gercek kesit mode on--
Insanimsu iyi biriydi,hic boyle yapmazdi, aypod'una murat boz ve popstar abidin yukler bize gelirdi, okey oynardik, neden boyle yapti anlamadim.
--gercek kesit mode off--

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Yine güldürdün beni:) suratımda kocamn bir tebessümle gidiyorum herzamanki gibi:) süpersinn..

Mutfaknotlari dedi ki...

hay sen çok yaşa
böyle kişiler karşısında çoğu zaman acep diyordum ben çokmu yaşlandım .bi anlam veremiyorum konuşma ve hareketlere

canım ziyaret için teşekkürler
güzel yorumun içinde
uzun süre bazı sıkıntılar vardı şükür artık daha iyiyim.

sen gel ben sana hazırlarım bi tabak öyle uzaktan canın çekmesin hiç
sevgiler

Adsız dedi ki...

al benden de o kadar..geçenlerde benim de yanıma denk geldi öyle bi tanesi otobüste,bıdı bıdı yapan dürten teyzeleri ben de aradım..
ne sinirler ya..
süper yazmışsın..
kalemine sağlık..:)

A Vitamini dedi ki...

S.D., süper ablam, 13 saat tahammül ettim ya, dile kolay :)

Okan, güzelliklerine diyecek yok ama önemli olan iç güzelliği be anam babam :)) İçi boş buncağızların :P

Melisa, iyi olmana sevindim. Zaman zaman öyle dönemler oluyor hepimizin hayatında. Moralin bozuldukça bana gel, bi şekilde güldürürüm ben seni :)

Yosunbuka, öncelikle o süper blogunuzu çok özlediğimi belirteyim :( İnsanımsu konusunda yalnız olmadığımı biliyordum, teyzeler çok yaşasın inşallah. Bundan sonra pencere kenarı filan ayrımı yapmayacağım, özellikle teyze yanı isteyeceğim.

Serap, durmak yok gülmeye devam :)

İyi ki varsınız, güzel yorumlarınıza anında cevap yazmak isterdim ama bugün henüz kendime gelebildim. Yarın da yeni bir eğitim programı var, dört gün oralardayım yine. Bakarsınız yeni gözlemler yapar, bir yazı yazıveririm arada :)

dereotundannefretederim dedi ki...

Egitim sart esprisini seviyo musun sen :p

Bi de su kelime dogrulama olayi yok mu kendimi aptal hissediyorum. Hayir "plikede" diye bi kelime cikti simdi, bunun neresini dogruliyim bilemiyorum.teyallaam

A Vitamini dedi ki...

Sevmiyorum :)

"Plikede" mi çıktı sana :) Ben ona yabancılara çık, Okan abine çıkma demiştim :)

Doğrulatma koymayınca, abuk sabuk şeyler ekleniyor, geçen kaldırdım bir ara, hemen rusça reklamlar dolmuş. Anlamadım beni mi izliyorlar napıyorlar :)) Ondan sebep plikede yazmaya devam :P