29 Mayıs 2010 Cumartesi

Ağlak Kampanya

Uzuuuuuun bir aradan sonra, dün evde çalışma mutluluğuna nail oldum. (Yeni nesil için uyarı: Nail, "nıeyl" diye okunan nail değil, sahip olmak, erişmek anlamında) Bu sayede TV karşısında 1-2 saat geçirme fırsatım oldu. Eurovision sayesinde harekete geçen milli duygularım, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası evsahibinin belirlenecek olması hasebiyle tavan yaptı. Baştan belliydi tabi Fransa'nın alacağı ama 2 saatliğine heyecan yapalım dedik. Hayatımız o kadar sıkıcı anlayacağınız.

Bizim tanıtım başladı, Allah dedim bu ne! Resmen Küçük Emrah filmi tadında, "Turkey has never been the host" mu ararsınız, "bizim kaç tane havaalanımız var biliyonmusuzzz" mu ararsınız, yok "Turkey is ready" gibi tipik akepe ingilizcesi cümleler mi , neler neler . Sunumu da yeni gözdeleri Defne Samyeli yaptı. Hadi bunları geç, esas beni şok eden recep beyin kaseti oldu. Durun durun heyecanlanmayın, öyle değil. Kendisi uzaklarda mal satışında olduğu için, yerine bandı geldi. Ama kendisine bir makyaj yapmışlar , valla ben kadın halimle utandım. Defne'de bile o kadar makyaj yoktu. Ben hayatımda onca fondöten (yazarken bile zorlandım), onca allık sürmüş değilim. Bi de o yavruağzı tonlar filan hiç olmamıştı yaaaa, bence makyöz kimse değiştirsinler. O noktaya kadar bence gayet etkileyici idi sunum, mağdura bağlamıştık işi ama o görüntü mahvetti hepsini.

Platini sonucu açıklamaya çıktığında, suratındaki yavşak (afedersiniz ama o ifadeyi tanımlayacak üsturuplu bir kelime bulamadım) ifadeden sonuç anlaşılıyordu zaten. Ağzını zor topluyordu denyo, bunu fitbolcuyken de hiç sevmezdim. Tombalak tosbağa, bi de arkadan ukala ukala laflar etti. Oysa "Turkey has never been host" idi yaaaaa, biz olacağdukk yaaaa :(

Neyse, hadi geçmiş olsun. Şu makyöz işini de halledin bebeğim, ele güne karşı olmeyoo !

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu tür işlerde artık sunumlara şunlara bunlara bel bağlamamak lazım.Siyaseten güçlüysen kazanırsın...Hazırmışsın,iyiymişsin kimsenin umurunda değildir...O yüzden hiç te heyecanlı değildim...
Amaan zaten burda olsaydı doğacak aksaklıkları düşündüm bir an :)))

A Vitamini dedi ki...

Valla devletin zirvesi ordaydı ama işe yaramadı. Sarkozy işi bitirdi, Fransız kalmadı olaya :)

Bencil miyiz biraz, aksaklıklar filan :)

Adsız dedi ki...

Güzel ülkemde doğru düzgün işleyen,olması gerektiği gibi işleyen pek bir şey yok ta o yüzden :))

A Vitamini dedi ki...

Hem bencil hem muhalif , peeeeh :)

Valla haklısın, herşey perde arkasında olup bitiyor, bize de ekran koruyucuları izlemek kalıyor.

dereotundannefretederim dedi ki...

Simdi bi sey dicem, evet mukemmel bi insan degilim ve diyorum ki bu federasyonun son derece maharetsiz ellerine bu organizasyonu birakmaktansa hic almamak daha iyidir. Koskaca ulkeyi 2 tane adama kizip boyle degerlendirme dersen de haklisin ama cok net boyle dusunuyorum.
Ha bunda saracoglu'nun aday stadyumlar arasinda olmamasininetkisi de vardir. uefa finalinin verildigi bir stadi (sunumda bunun avantajlari pek tabi kullanilabilirdi) hice saymak, sevmemek de fenerbahce dusmanligidir, cok net.

A Vitamini dedi ki...

Aslında varmış sizin stad sunumda ama o timsah yürüyüşü yapanlar yüzünden çıkarılmış :)