Bir çok deneme yaptım. İlk çaylar affedersiniz ama bir şeye benzemedi. Eşim sağolsun, hevesim kırılmasın diye içti hepsini :) Ama sonunda nirvanaya ulaştım. İşte limonlu, şeftalili buzlu çay tariflerim ve hadi bir de limonata tarifi vereyim, müesseseden.
Şeftalili Buzlu Çay (Toplam 2 litre için)
- 5 adet bardak poşet çay
- 8-10 çorba kaşığı toz şeker (Zevke göre azaltılıp artırılabilir)
- 2 orta boy şeftali
- Bir miktar sıcak su
- 2 Litreye tamamlamak için soğuk su
Limonlu Buzlu Çay (Toplam 2 litre için)
Yöntem aynı olacak. Tek fark,limonların 3 tanesinin kabuğunu hafifçe rendeliyoruz. Sonra tüm limonları yine dilim dilim kesiyoruz ve kabuklarla birlikte çaya ekliyoruz.
Püf noktaları:
- Normal çayı demleyerek yaptıklarımın tadı çok buruk oldu. Bu iş için poşet çay kullanmak en iyi sonucu verdi.
- Şekeri ve meyveleri, demlenmiş sıcak çaya koymak, aromanın daha çok çıkmasını ve şekerin kolay erimesini sağladı.
- Limonun suyunu sıkarak eklediğim çayların tadı hiç hoş olmadı. Limon suyu hem rengi bulanıklaştırıyor hem de tadı bozuyor.
- Şeftalileri rendeleyerek eklemek de mümkün ama bunu denemedim. Çok aroma istiyorsanız denenebilir.
- Soğutmak için kullanacağınız buzları, bu çayın bir kısmını buz kalıplarında dondurarak da elde edebilirsiniz. Erise de tadı bozmaz.
- 5 adet limon
- 1 adet portakal
- 10 çorba kaşığı tozşeker
- 2 litre su
Portakalın kabuğu ve suyu, limonataya çok güzel bir renk ve tat veriyor. Hazır limonataların renginde bir limonata oluyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun diyorum. Bu sıcaklar başka türlü çekilmez.
2 yorum:
Hemen simdi denedim ama şeftali kabuğuna dokunmadığım için kıza soydurup dililimledim. Soğumaya bıraktık. Hadi bakem :)))
wow denemek gerek :)
bende bloguma beklerim :)
http://1800lerdeyasayankabarikelbiselikiz.blogspot.com/
Yorum Gönder