27 Ocak 2011 Perşembe

% 100 Garantili Satış ve Pazarlama Teknikleri

Beş yıl kadar önce, bir müşterimiz adına, ulusal bir gazetenin İK ekine iş ilanı vermiştik. Bu ilandan sonra, şirketimizin e-posta adresine bir sürü ıvır zıvır posta gelmeye başladı. Yaklaşık üç senedir büyük bir istikrarla e-posta gönderen bir şirket var, daha doğrusu şirket olup olmadığından bile emin değilim.

Gelen içerikte, % 100 garantili satış ve pazarlama tekniklerini anlatan bir CD'nin tanıtımı var. Bu CD'yi alırsak, züper alles bir satış performansı yakalayacakmışız. Ulan bu CD işe yarasa, senin üç senedir bana ondan bir tane satmış olman gerekmez miydi??? Madem bu kadar garantili, neden satamıyorsun? Bak bir iyilik yapayım, sana sebepleri yazayım:

  • Gönderdiğin e-posta adresin yahoo uzantılı ! Madem şirketsin, neden şirketin web sitesi yok? Oysa bu devirde ne satacaksan sat, önce iyi kötü bir web siten olacak.
  • CD'ni tanıtacak bir broşür veya katalog hazırlamamışsın. CD içeriğini e-postanın gövdesine yazmışsın.
  • Elektronik ortamda büyük harf kullanmanın bağırmak anlamına geldiğini dahi bilmiyor olacaksın ki, yazıların yarısından çoğu büyük harfle yazılmış. Bu tarz bir e-postayı ancak, alibaba.com gibi ticaret sitelerini işgal eden, Batı Afrikalı dolandırıcılar yazar.
  • Beni e-posta listene dahil etmişsin ama listenden çıkmak için bana hiçbir şans tanımamışsın. Spam olmayı hakediyorsun bebeğim !
  • Haa bi de, artık internet diye birşey var. İçerik diye yazdıklarını, google'a yazınca, hele bir de İngilizce arama yaptırınca zibilyon tane kaynak bulunuyor. Güle güle Numannn !

İşte böyleyken böyle sevgili dinleyicilerim. Aaaa unutmadan birşeyden daha bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz, hijyen açısından katı sabun yerine sıvı sabun kullanmanın daha uygun olduğu artık bir gerçek. Bu sebeple biz de evde uzun süredir sıvı sabun kullanıyoruz. Bir sürü marka denedik, hele Ayşe'ye hamile kaldıktan sonra daha da fazla. Ama istediğimiz gibi bir ürün bulamadık. Kimisi ya elleri aşırı kurutuyordu, kimisi ise yıkamanıza rağmen elinizde temizlik hissi vermiyordu. Bir arkadaşımızı ziyarete gittiğimizde, evindeki sabun benim ve eşimin çok hoşuna gitti. Lifebuoy marka olduğunu öğrendik. Kipa'dan aldık, normalde 900 ml'si yaklaşık 10 lira idi ama kampanyada 1+1 aynı fiyata satılıyordu. Fiyatı diğerlerine göre pahalı olmasına rağmen, sadece küçücük bir damlası ile süper temizlik sağlanabiliyor. Elleri aşırı kurutmuyor, hem de antibakteriyel özelliğe sahip. Ürün ismi vermek çok adetim değildir ama performans ve fiyat açısından bize çok uygun geldi. Denemenizi tavsiye ederim.

Şimdilik bu kadar...

4 yorum:

Leah dedi ki...

Bana da bir watsons gezintimde görevli kız vermişti bir avuç tester Lifebuoy, çok hoşuma gitmişti. Evdeki Protex'lerim biterse (1+1 mahsulü kendileri) Lifebuoy almayı düşünüyorum. Protexler elleri çok kurutuyor. Hijyen açısından gideri var ama ben pembe rengi (kremli olanı) kullanmama rağmen ellerim çorak çöllere döndü.

A Vitamini dedi ki...

Leah, ben de günde en az yirmi kere el yıkıyorum. Eski sabunlarda ellerimde yaralar açılmaya başlamıştı. Şimdi çok iyi durumda ellerim. Bizde de bahsettiğin gibi eski sabundan bir miktar stok var ama ben onu koltuk silmede kullanılmak üzere ayırdım.

casminella dedi ki...

Sen hala bilgisayar başında mısın, artık dinlen istersen, doğum sonrası ihtiyacın olacak...

A Vitamini dedi ki...

Casminella, zaman geçmek bilmiyor. Annemler de burada olunca bana yapacak birşey kalmadı. Canım sıkılınca arada geliyorum bloga. Bazı günler çok halsiz oluyorum ama genel olarak iyi durumdayım. Gündüzleri uykulu, geceleri zombi modunda dolanıp duruyorum :)