5 Ocak 2011 Çarşamba

Ailemizi Tanıyalım

Canım kızım,
33 haftadır bizimlesin. Günbegün büyümeni, hareketlerinin değişimini izliyoruz babanla. Hayatımıza kattığın mutluluğu ve heyecanı tahmin edemezsin. Şimdi böyleyse bir de doğduğunda nasıl olacak acaba diyip duruyoruz sürekli. Dünyaya geldiğinde demiyorum çünkü zaten dünyadasın, dünyamızdasın. Sen geleceksin diye nasıl hazırlandık görmen lazım kızım. Babanla bütün cicileri aldık, evin şeklini değiştirdik. Senin eşyaların için yer açtık. Geçen hafta odanı boyattık güzelce. Önümüzdeki hafta karyolan ve dolabın gelecek kızım. Sonra Allah izin verirse, cicilerini yıkayıp yerleştireceğiz. Sana özel deterjanlar, yumuşatıcılar alındı bile. Geçenlerde sana ilk paket bezini de aldık. Babanla meraklanıp açtık paketi. Allahım nasıl ufacık o bez öyle :) Seni içinde hayal ettik, nasıl minik bir kız olacağını gözümüzde canlandırmaya çalıştık.
Bizim kızımız olacağın için biz kendimizi çok şanslı hissediyoruz kızım. O kısımdaki mekanizma nasıl işliyor bilmiyorum ama umarım sen de bizi seçerek geliyorsundur pıtış kızım. Sana biraz annenden ve babandan bahsetmek istiyorum minik hamsim. Önce baban...
Baban, kolay anlaşılacak bir adam değil kızım. Onun güzelliğini, onun iyiliğini, onun eşsiz düşünce yapısını anlamak öyle ilk anda olacak birşey değil. Dışarıdan belki biraz sert görünür, ciddidir ama inan bana en az senin kadar da bebektir, yumuşacıktır kızım. Çok çalışkandır baban, ailesini iyi yaşatmak için elinden gelenin en iyisini yapar. Her ne yapıyorsa titizlikle yapar, kimsenin kendisinde hakkı kalmasın ister. Çok temizdir, düzenlidir. Bir gün bizim dolabı açtığında, kalıp gibi duran kıyafetler görürsen, bil ki o, babanın kullandığı taraftır :) Güzel giyinmeyi sever, bu konuda anneni vekil atamıştır. Ne insanları kullanmayı sever, ne de kendini kullandırtır. Baban insanı sıcacık bir battaniye gibi sarmalar boncuk kızım, kendini hep güvende hissedersin. Çok detaylı düşünür, zekidir, azimlidir, öğrenme delisidir. Çok esprilidir, gülmeyi de güldürmeyi de iyi bilir. Harika bir sesi var kızım babanın, gerçi sen onu duymaya ve duydukça da hareket etmeye başladın bile. Ama bir de atmosferik ortamda duymalısın yavrum :) Baban annenin yemeklerini çok sever, özellikle tatlılara bayılır, balığa deli olur. Sabahları zeytin yediğinde nedense çekirdekleri annenin önüne doğru koyar :) Kahvaltının sonuna doğru reçel, bal tabağını önüne çekip transa girer. Sen sen ol, bizle kahvaltı yapmaya başladığında, reçelini baştan tabağına al kuşum :) Baban süper salata yapar, gezmeye götürünce süper gezdirir. Böyle uzun boylu, döşü kıllı, karizmatik, yakışıklı bir adamdır. Tek kusuru kızım, baban sarışın olduğunu iddia eder. Ben onu ikna edemedim, inşallah gelince sen edebilirsin.
Sıra annende. Gerçi içimi biliyorsun ama bir de dışımı tanı bakalım :) Annen büyümemiş bir çocuktur kızım, eminim sen bir noktada anneni yaşça geçeceksin. Dışarıdan sakin yapılı, hanım hanımcık görünür ama delinin tekidir. Babanı güldürmeye bayılır. Acıya dayanıklıdır, senin için herşeye sesini çıkarmadan katlanır ama gel gör ki kurttan tırtıldan ödü kopar. Yumuşak başlı gibi görünür ama bazen çok kalpsiz olabilir, çabuk sinirlenir, sinirlenince de iyi sinirlenir. Annen detayları hiç sevmez kızım, hemen sıkılır. Sabır gerektiren hiçbir şeyi tamamlayamaz, evimizdeki yarım kalmış kitaplar, örgüler vs vs bunun kanıtıdır. Zaten pasaklının, dağınığın tekidir. Dolabını açtığında dolaptakiler üzerine devrilebilir. Annen hafif de salaktır kızım, kimseyi kullanamaz ama kendini kullandırtır, kolay kolay hayır diyemez. Ama hakkını yemeyelim, güzel yemek yapar. Sana da bi sürü güzel mamalar yapacak inşallah. Annen sevdikleri konusunda fanatiktir, her neyi seviyorsa dibine kadar sever. Trabzonspor delisidir ve hatta şimdiden seni de nasıl Tsira yapacağı konusunda planlar yapmaktadır. Annenin en kuvvetli yönlerinden birisi, çok iyi plan yapmasıdır. Hatta B ve C planlarını da ihmal etmeden yapar. Annenin tek kusuru :) kızım, şişko olduğunu kabul etmemesi, balıketli olduğunu iddia etmesi ve Türkiye'deki suların sadece kireçli değil, aynı zamanda çok kalorili olduğunu da söylemesidir.
İşte böyle yavrum, annen ve baban böyle insanlar. İnşallah sen de bizi çok seversin. Biz seni çok seviyoruz, hatta aşığız, senin henüz beş haftalıkken atan o minicik kalbini gördüğümüz andan beri...

8 yorum:

absalom dedi ki...

ama ama a vitamini yapma böle...
ben hassas çocuğum aplayıveririm dakkada...

şahane bi yıl olsun dicem de 2011...
zaten şahane olucak anlaşılan.

aneam hislendim.

A Vitamini dedi ki...

Arada duygusala bağlamak iyidir Absalom, hep güldürüş hep güldürüş nereye kadar :) Sana da mutlu yıllar

Unknown dedi ki...

Ama bunları okuyunca insanın çok çok anne olası geliyor :(
İnşallah her şey gönlünüze göre olacak Arzucum, azıcık bişey kaldı.
Bu arada, İskender Abi neden TS'lu? Olmaz öyle aa :)

A Vitamini dedi ki...

İpekcim canım, darısı inşallah senin de başına güzel arkadaşım. Ama önce Ayşeciği iyice mıncıklamanız gerekiyor :) Babamız bizim memlekette büyümüş, ondan sebep aynı takımdanız.

A-H dedi ki...

amanin ne guzel bir ailesiniz siz boyle, mutlulugunuz daim olsun, minik prensesinizi de en kisa surede sapasaglam kucaginiza alin insallah :)
41.5 kere masallah diyeyim, gozlerim doldu valla sabah sabah.

A Vitamini dedi ki...

A-H, darısı sizin de başınıza, çok teşekkür ederim.

Ben Kendim bizzat ve şahsen dedi ki...

Apla sen neymissin öyle yaaaa
estagfurullah dememi bekliyorsan boşuna bekleyeceksin :))

düşman başına desene yarabbim evlerden ırak :))

Enişte tıpkı benim fotokopim :))

ipek abla yazmış ya insanın hakketen anne olası geldi benim bile düşün yani o derece güzel bir yazı kendini anlatan kısmı çıkartırsak :))

ayşe çok şanslı bir bebek olacak çokkkkkk
böyle bir baba
böyle bir anne ki öyle böyle bir anne degil yani anladın sen onu :))



not: sevgili ayşe sen bu yazıları okurken yüzünden tebüssüm geçeçek anne kim bu kılpaçino dediginde ben belki bu dünyadan göçmüş olacagım şeker
annende diyeçekki büyük ihtimalle
zayıf kuru pis fenerli :)

mucks apla

A Vitamini dedi ki...

Hasan, annelik sana da çok yakışacak :) Merak etme sen, kızım büyüsün biraz, ona hepinizi anlatacağım tek tek.