17 Şubat 2010 Çarşamba

Arz Ederim :)

Son yıllarda bu kadar çok ilgi çeken başka bir program olmadı sanırım. Ben de ilk bölümden beri izliyorum. İş sebebiyle kaçırdıklarımı da gece tekrarlarında izledim. Son zamanlarda iyice kurgu bir yapım haline geldi ve eskisi gibi tadı yok. Şöyle dönüp bakınca geriye, katılanların profillerini düşündüm ve ortaya bu yazı çıktı, daha doğrusu çıkacak.

Çıtırsu grubu (20-30 yaş arası kız kontenjanı): İnsanın geleceğe dair tüm inancını kaybetmesine yol açan bir gruptur. Hepsi doğuştan sarışın olmakla beraber, saçları genel olarak sarıya boyanmıştır ve simsiyah kaşlarıyla oluşan tezat karşısında, insan dumurlardan dumur beğenmektedir. Dekolte kavramı üzerine tez yazdıracak kadar görsel malzeme sunarlar. Bacak, meme, bilumum kısımlar açıktadır ve fazlasını görme ihtimali sebebiyle, gözüne ışık tutulmuş tavşanlar gibi bakakalınmaktadır. Köy kahvelerinde, en fazla ilgi gören grubun bu grup olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Yemekle tek ilgileri, ben onu yemiyorum, şunu yemiyorumla sınırlıdır. Pilav yapmaya kalkıştıkları ve hatta hazır pasta tabanlarından sıpeyşılll pasta yaptıkları görülmüştür. Bu grup kesinlikle ekmek tüketmez. Tıslayarak konuşmaları, halk arasında lokal paniklere sebebiyet vermiştir. Fazla ciddiye alınmamaları, sıkı sıkı giydirilerek, 1 ay süreyle tereyağlı tarhana çorbasına talim ettirilmeleri yararlıdır.


Kıtırsu grubu(20-30 yaş arası evli bağyanlar): Çıtırsu grubun resmi nikahlı halidir. Geçirdikleri evrim sebebiyle, sarı saçlara ilave olarak tüy, taç, postiş vb aksesuarlar bunlarda doğal olarak gelişmiştir. Dekolte konusunda, Çıtırsu ile rekabet edemezler ama göğüs çatalları illaki kamuya açılmıştır. Evleri çok çok çoktur, yani her şey ya bembeyaz, ya simli, ya da ne bileyim abartılı süslüdür. Market alışverişine jiple giderler. Parmesan ve mozarella olmadan yemek yapamazlar. Tiramisu en bildikleri tatlıdır ve genelde tiramisuları çok meşhurdur. Bu grup doğrudan suplaya doğduğu için, sofrada supla olmadığında yemek yiyememektedir. Yemek yapabildikleri görülmüştür ama et sevmem, kıyma severim diyen türlerine de rastlanmıştır. Bu grup ekmek yemek için deli olur ama Çıtırsu sebebiyle yapamaz. Derhal üç çocuk yapıp, dünyadan ellerini eteklerini çekmeleri tavsiye olunur.


Feleğin çemberi grubu( 30-50 yaş grubu bağyanlar): Bu grup kendi arasında ikiye ayrılır; zengin ve orta halliler olmak üzere. Yaşları, beyan edilenden en az 8 yaş daha büyüktür. Mutfak pratikleri iyidir, baklava, börek açanlarına rastlanmıştır. Saçları genel olarak kızıl ve sarıdır. Ara sıcak olarak salata veren yarışmacılar en çok bu gruptan çıkmaktadır. Tavuk salatası yapma ve zeytinyağlı kereviz pişirme potansiyelleri yüksektir. Tatlı olarak irmik helvası favoridir, ancak tiramisu hastalığı bu grupta da kendisini göstermektedir. Paçanga böreğinden nefret edilmesinin en büyük suçlusu yine bu gruptur. Onu bunu yemem diyen ama en az 100 kg olan yarışmacılar da görülmüştür, hiçbir şey yemediği halde nasıl yarım dünya olabildikleri merak konusudur. Bu gruptakilere tereyağlı ballı ekmek diyeti yaptırılması önerilir.

Menopoz grubu: Aşırı sinirli teyzelerin yer aldığı gruptur. Bu teyzelerin bir ısınıp bir üşümesi sebebiyle, evsahibi yarışmacının yemek sıcaklığını ayarlaması imkansızdır. Yıllardır aynı yemekleri yapmanın verdiği pratiklikle çok rahat mercimek çorbası ve şehriyeli pilav yaparlar. Herşeyi eleştirirler, hedef kitleleri Kıtırsu grubudur. Çıtırsu grubunu raaakip olarak görmezler. Türk mutfağından şaşmazlar ama bildikleri yemekler on adetle sınırlıdır. Evsahibinin yaptığı, ismi uyduruk, kendisi uyduruk çorbayı bile bildiklerini iddia ederler, zottiri çorbası böyle olmaz, nane konmazzz buna diye çemkirebilirler. Kendi günlerinde çuvallamaları için tüm yarışmacılar ve izleyicilerden beddua alırlar ve işe de yarar. Orta halli olanların evindeki vitrinlerde, içinde çay kaşığı olan çay bardakları vardır ve öylece tozlu tozlu orada durmaktadır. Runner denen zımbırtıya randırt diyenler bu grup yarışmacılardır. Zaman zaman birinci olabildikleri görülmüştür. Elleri öpülmeli ve brokoli salatasıyla beslenmelidir. Saygılar.

İpeksi grup: Saç modelleriyle, göğüs dekolteli transparan gömlekleriyle istisnai bir gruptur. Evleri son derece şıktır, genellikle pembe ve mor tonlarda döşenmiştir. Sarma sarıp helva kavurabilirler. Öyle baygın baygın konuşurlar ki, dinlerken kendinizden geçmeniz olasıdır. Şarkı söyleyenleri ağırlıktadır. Köy kahvelerinde, bu grup için yapılan yorumlar, tahmin edilmekle birlikte yine de merak konusudur. Neşeli bir gruptur ama rekabetleri acımasız olabilmektedir. Gömleklerinin eksik düğmelerinin dikilmesi ve kaşların o kadar inceltilmemesi tavsiye olunur.

Genç erkek grubu(20-30 yaş arası): Neden orada oldukları, kendileri de dahil olmak üzere kimse tarafından anlaşılamamıştır. Bir arkadaştan alınan şüpheli tariflerle yarışmaya katılmışlardır ve çoğu yemeği ilk kez yapacaklardır. Kremşanti ile krema arasındaki farkı bilemeyip, makarnaya kremşanti koyanlarına rastlanmıştır. Kendi günleri dışında iyi yemek yerler, bunların tabakları mutlaka boşalır. İyi niyetli gençlerdir, maksat karın doyurmaktır, Tanrı misafiri muamelesi yapılıp, yemek sonrası ceplerine 20 lira taksi parası konularak uğurlanmalıdır.

Ağır Abi grubu (yaşsız): Genel olarak meslekleri “işadamı”dır. Parlak kumaştan takım elbise giyip, kravatsız gezerler. Yemek yapabildiklerine bir şekilde inandırılmışlardır, erkekliğe b.k sürmemek için yemek yapmaya çalışırlar. Hazır çiğ köfteyi nasıl yaptığını anlatan “delikanlı” modelleri de mevcuttur. Ağdalı konuşmaları çekilir gibi değildir. Kurtlar Vadisi izlemeleri yasaklanıp, Aşk-ı Memnu fanatiği haline getirilmeleri yararlı olacaktır.

Andropoz grubu: Bu yaş grubu amcaların hepsi istisnasız sonradan gurmedir. Fular bağlayanları, Hıncal Uluç ekürisidir. Habire öğretirler, habire konuşurlar. Damarlarına basıldığında, menopoz grubu teyzeler kadar asabi olabilirler. Emekli olmaları tavsiye edilir.

Karikatür Tipler grubu: Uzaylı taşlayan köylüler kadar masum, kendisini prenses sanacak kadar uçuk, etrafa tükürecek kadar kendinden geçmiş tipler bu gruptadır. Bunların oldukları haftalarda, program izlenmeyecek hale gelmektedir. 2-3 yabancı ülke görünce kendisini fasulyeden sayan zat-ı şahaneler, sürekli türkü söyleyen / uyduran Karadenizli kovboylar, içine yaratık kaçmış Angaralı Anadolu çocukları, enginar uzmanları da bu kategoriye girmektedir. Tiramisunun yöreden yöreye (örneğin Kırşehir’de biz kıyma koyarız) değişiklik gösterdiği iddiasına sahip karikatür tipler de olmuştur. Bu grup tedavi edilemez durumdadır, Allah ailelerine sabır versin.

Şarkıcı grubu: Yemeğiniz hiç olmamış X bey veya X hanım dendiğinde, aaaa patlatalım o zaman bir şarkı diyerek cevap veren, gözü her daim kamerada olan, potansiyel şöhretlerdir. Bir hafta sonra unutulurlar, meşhur olanı görülmemiştir. (Allahtan)

Normal grup: Sen, ben gibi normal insanlar. Bu grubun bir özelliği yok yani :)

Bu kategorilerde değerlendirilemeyecek iki tane yarışmacı oldu şimdiye kadar. Birisi yukarıda gördüğünüz Prens Erkan. Çok şahsına münhasır bir insandı, kendisini ve dansını unutamadık hiç ama tüm zamanların favorisi, pardon faforisi kimdir derseniz, Hasan Bey'i tek geçerim.

Dekolteli salata yorumlarıyla, mum ışığından rahatsız olduğu için taktığı güneş gözlükleriyle, konuştuklarından pek bir şey anlaşılamamasıyla ve terkos suyuna olan aşırı sevgisiyle hepimizi kendimizden almıştır. Bıraktığı hasar kalıcıdır, her yarışmacıda kendisini aramamıza sebebiyet vermiştir. 2 paket margarinle yaptığı et sote hafızalarımıza kazınmıştır, saç modeli ise delirtmiştir. Kendisini çok özledik, bir hafta boyunca sadece kendisiyle yarıştırılmasını istiyoruz. Arz ederiz :)




4 yorum:

Keyf-i Mekan dedi ki...

İlahi Arzu Hanım, o kadar güzel yorumlamışsınız ki, bunun üzerine yorum yazmak saçma olur doğrusu. Okurken gülmekten kendimi alamadım. Harika...Sevgilerimle...(Nazife)

A Vitamini dedi ki...

Teşekkür ederim Nazife hanım, ben de yazarken çok eğlendim vallahi :))

casminella dedi ki...

Alemsin doğrusu, yorumlarına bayıldım. Sevgiler...

A Vitamini dedi ki...

:)) Haksız mıyım ama :)