Malzemeler:
- Yarım kg kılçıkları alınmış hamsi
- 3 limon
- 3 patates
- 2 kuru soğan
- 1/3 demet maydanoz
- Zeytinyağı
Hamsileri ayıklayıp yıkadıktan sonra ezmeden kılçıklarını çıkarıyoruz. Patatesleri soyup halka halka doğruyoruz ve tuzlu suda diri kıvamda haşlıyoruz. (En fazla 10 dk) Fazla yumuşamasın. Soğanları halka halka doğrayıp üzerine bolca tuz serpip acısı çıkana kadar ovuyoruz. Ovduktan sonra soğanları iyice yıkıyoruz. Limonların birinin suyunu sıkıyoruz, diğer ikisinin kabuklarını soyup halka şeklinde dilimliyoruz.
Buğulamayı kapaklı bir borcamda yapmakta yarar var. Teflon tercih etmemenizi öneririm, altı kızarıyor hemen. Borcamın tabanını biraz zeytinyağı ile yağlayıp, soğanların yarısını döşüyoruz. Üzerine hamsinin yarısını koyuyoruz. Biraz tuz atıyoruz hamsilere. Üzerine patateslerin hepsini diziyoruz. Üzerine soğanın kalanını, onun üzerine de hamsilerin kalanını koyuyoruz. Dilimlenen limonları en üste diziyoruz ve ince doğranmış maydanozları üstüne serpiyoruz. Limon suyu, zeytinyağ ve 1 su bardağı sıcak su ilave edip kapağını kapatarak 250 C fırında yaklaşık 45 dk pişiriyoruz. Hamsilerin rengi beyaz olunca pişmiş demektir.
Pişmiş hali pek iyi poz veremedi, çünkü yemek için acele eden bir sahibi vardı :)) Eşim, çabuk çabuk, soğumasın diye acele ettirince bir poz çekebildim, o da biraz flu oldu. Ama tadı çok netti :)) Ekşi, nefis ve hatta süper :)) Bu ölçüyle 3 kişi doyar normalde ama normalde :)) Eşim daha çokkk balık diyince biz hepsini bitirdik. Kızartmasına göre çok daha hafif ve sonra da ısıtılıp yenebileceği için iyi bir alternatif. Zeytinyağı miktarını özellikle yazmadım, dilediğiniz kadar koyabilirsiniz. 3 limonla tadı epeyce ekşi oluyor. Fazla ekşi sevmem derseniz azaltabilirsiniz.
Yanında tere, roka, dereotu, yeşil soğan, turp ve havuçtan yapılmış, hem de eşim tarafından yapılmış :)) nefis de bir salata vardı.
2 yorum:
O cikolataya benimde soylemek istedigim aynisi : )) insan yedikce yemek istiyor yahu: ) Yemekleriniz nefis gozukuyo, bizde gecen hafta sonu hamsi tava yaptik cok lezzetli oluyo!
Bu çikolataysa diğerleri neydi diye sorası geliyor insanın :)) Hamsi tava da güzel olur, mısır unlu, çıtır çıtır :)) Sizin de ellerinize sağlık, afiyetler olsun.
Yorum Gönder