2 Ocak 2010 Cumartesi

Yılbaşı Gecesini Saran Portakal ve Çikolata Kokusu

Nihayet blogumdayım, ancak ayılabildim :)) dermişim. Güzel bir 31 Aralık ve 1 Ocak geçirdim. Perşembe günü, çarşambadan hazırlıklarını yaptıklarımı tamamladım. Öğleden sonra Vavien'i izlemeye gittik eşimle. Çok çok beğendik, kısa veya uzun rolü olan her oyuncu çok başarılıydı. Kabloda % 50 indirim var diyip diyip güldük :)) İzleyince anlarsınız. Film çıkışı arkadaşlarımızla buluştuk, birşeyler yedik ve bize geçtik. Misafirlerimden biri çok ağırrr bir misafirdi, 20 kg civarı :)) Kendisi 15 gün önceden sipariş vermişti, " ağzu (bu ben oluyorum), mercimekli börekle kremalı pasta" yap demişti. Yılbaşı akşamı misafirlerim için hazırladıklarım şunlardı: (Tariflerini daha sonra yazacağım)
  • Renkli patates salatası
  • Tavuklu salata
  • Kuru patlıcan dolması
  • Yeşil mercimekli börek
  • Kabak tatlısı
  • Portakallı çikolatalı cheesecake

Sofra düzeni 2 puan ama lezzetler süperdi :)

Cheesecake tarifi, daha önce yazdığım Vişneli Cheesecake ile aynı. Peynirli kısımda, limon kabuğu ve limon suyu yerine, 1 portakal kabuğu rendesi ve yarım su bardağı portakal suyu var.

Tabanı ve kremasını hazırlayıp çarşamba gününden pişirdim. Sosunu bir gün sonra yaptım.

Sos malzemeleri:
  • 2 paket kare bitter çikolata
  • 1 küçük kutu krema

Süsleme için:

  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı süt

Sos için, çikolataları ufak ufak kırıp (birkaç kareyi ağza atmak suretiyle :)) ) benmari usulü erittim. Çikolatalar tam eriyince, kremayı ekledim, birkaç dakika karıştırıp hemen ateşten aldım. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştırdım ve buzdolabında 1 saat kadar beklettim. Hafif katılaşan sosu, dinlendirilmiş cheesecake'in üzerine döktüm. Süsleme için çırparak hazırladığım kremşantiyi, sıkma torbasına doldurup beceriksiz :) hamlelerle süsler yaptım. Ortasından başlayarak spiral şekilde sıktığım şantileri, bir kürdan ile çizerek resimdeki şekli verdim. Keşke daha fazla el becerim olsaydı :))

Portakal ve çikolata birbirine çok yakışan iki tat ve yılbaşı akşamına da damgasını vurdu bizde :) Ağır misafirim kremasına bayıldı. Sofrayı hazırlarken, mercimekli börek yaptığımı duyunca, "ağzuuuu doğru börek yapmışsınnn" diyerek bacaklarıma sarılmıştı :) Kerata beni mahvediyor her hareketiyle. Bana güzel de bir kolye almış, "dezmeye diderken tatarsın" dedi.

Dün akşam da Yahşi Batı'ya gittik. O da eğlenceliydi, biraz markalar geçidi şeklindeydi ama Cem Yılmaz'ın varlığı yeter dimi :)

Tarifi yazarken canım çekti yine bu cheesecake'ten :)) Allahtan az bişey var hala :)) Ben mutfağa kaçar. Tekrar mutlu yıllar dilerim. Güzel başladık, güzel gitsin inşallah. Si yu :)

2 yorum:

lazanya dedi ki...

Arzu,

Bu yemek işinde geldiğin noktaya inanamıyorum. Herşey çok güzeldi.

Nice nice yıllara...

Arzu dedi ki...

Senin varlığın bana her zaman güç veriyor, yaptıklarımı sevgiyle tadacak birisi var ve ben onun için herşeyi zevkle yapıyorum. İyi ki varsın...