2 Ocak 2010 Cumartesi

Yılbaşı Gecesini Saran Portakal ve Çikolata Kokusu

Nihayet blogumdayım, ancak ayılabildim :)) dermişim. Güzel bir 31 Aralık ve 1 Ocak geçirdim. Perşembe günü, çarşambadan hazırlıklarını yaptıklarımı tamamladım. Öğleden sonra Vavien'i izlemeye gittik eşimle. Çok çok beğendik, kısa veya uzun rolü olan her oyuncu çok başarılıydı. Kabloda % 50 indirim var diyip diyip güldük :)) İzleyince anlarsınız. Film çıkışı arkadaşlarımızla buluştuk, birşeyler yedik ve bize geçtik. Misafirlerimden biri çok ağırrr bir misafirdi, 20 kg civarı :)) Kendisi 15 gün önceden sipariş vermişti, " ağzu (bu ben oluyorum), mercimekli börekle kremalı pasta" yap demişti. Yılbaşı akşamı misafirlerim için hazırladıklarım şunlardı: (Tariflerini daha sonra yazacağım)
  • Renkli patates salatası
  • Tavuklu salata
  • Kuru patlıcan dolması
  • Yeşil mercimekli börek
  • Kabak tatlısı
  • Portakallı çikolatalı cheesecake

Sofra düzeni 2 puan ama lezzetler süperdi :)

Cheesecake tarifi, daha önce yazdığım Vişneli Cheesecake ile aynı. Peynirli kısımda, limon kabuğu ve limon suyu yerine, 1 portakal kabuğu rendesi ve yarım su bardağı portakal suyu var.

Tabanı ve kremasını hazırlayıp çarşamba gününden pişirdim. Sosunu bir gün sonra yaptım.

Sos malzemeleri:
  • 2 paket kare bitter çikolata
  • 1 küçük kutu krema

Süsleme için:

  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı süt

Sos için, çikolataları ufak ufak kırıp (birkaç kareyi ağza atmak suretiyle :)) ) benmari usulü erittim. Çikolatalar tam eriyince, kremayı ekledim, birkaç dakika karıştırıp hemen ateşten aldım. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştırdım ve buzdolabında 1 saat kadar beklettim. Hafif katılaşan sosu, dinlendirilmiş cheesecake'in üzerine döktüm. Süsleme için çırparak hazırladığım kremşantiyi, sıkma torbasına doldurup beceriksiz :) hamlelerle süsler yaptım. Ortasından başlayarak spiral şekilde sıktığım şantileri, bir kürdan ile çizerek resimdeki şekli verdim. Keşke daha fazla el becerim olsaydı :))

Portakal ve çikolata birbirine çok yakışan iki tat ve yılbaşı akşamına da damgasını vurdu bizde :) Ağır misafirim kremasına bayıldı. Sofrayı hazırlarken, mercimekli börek yaptığımı duyunca, "ağzuuuu doğru börek yapmışsınnn" diyerek bacaklarıma sarılmıştı :) Kerata beni mahvediyor her hareketiyle. Bana güzel de bir kolye almış, "dezmeye diderken tatarsın" dedi.

Dün akşam da Yahşi Batı'ya gittik. O da eğlenceliydi, biraz markalar geçidi şeklindeydi ama Cem Yılmaz'ın varlığı yeter dimi :)

Tarifi yazarken canım çekti yine bu cheesecake'ten :)) Allahtan az bişey var hala :)) Ben mutfağa kaçar. Tekrar mutlu yıllar dilerim. Güzel başladık, güzel gitsin inşallah. Si yu :)

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Arzu,

Bu yemek işinde geldiğin noktaya inanamıyorum. Herşey çok güzeldi.

Nice nice yıllara...

A Vitamini dedi ki...

Senin varlığın bana her zaman güç veriyor, yaptıklarımı sevgiyle tadacak birisi var ve ben onun için herşeyi zevkle yapıyorum. İyi ki varsın...