- Renkli patates salatası
- Tavuklu salata
- Kuru patlıcan dolması
- Yeşil mercimekli börek
- Kabak tatlısı
- Portakallı çikolatalı cheesecake
Sofra düzeni 2 puan ama lezzetler süperdi :)
Tabanı ve kremasını hazırlayıp çarşamba gününden pişirdim. Sosunu bir gün sonra yaptım.
Sos malzemeleri:
- 2 paket kare bitter çikolata
- 1 küçük kutu krema
Süsleme için:
- 1 poşet kremşanti
- 1 su bardağı süt
Sos için, çikolataları ufak ufak kırıp (birkaç kareyi ağza atmak suretiyle :)) ) benmari usulü erittim. Çikolatalar tam eriyince, kremayı ekledim, birkaç dakika karıştırıp hemen ateşten aldım. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştırdım ve buzdolabında 1 saat kadar beklettim. Hafif katılaşan sosu, dinlendirilmiş cheesecake'in üzerine döktüm. Süsleme için çırparak hazırladığım kremşantiyi, sıkma torbasına doldurup beceriksiz :) hamlelerle süsler yaptım. Ortasından başlayarak spiral şekilde sıktığım şantileri, bir kürdan ile çizerek resimdeki şekli verdim. Keşke daha fazla el becerim olsaydı :))
Portakal ve çikolata birbirine çok yakışan iki tat ve yılbaşı akşamına da damgasını vurdu bizde :) Ağır misafirim kremasına bayıldı. Sofrayı hazırlarken, mercimekli börek yaptığımı duyunca, "ağzuuuu doğru börek yapmışsınnn" diyerek bacaklarıma sarılmıştı :) Kerata beni mahvediyor her hareketiyle. Bana güzel de bir kolye almış, "dezmeye diderken tatarsın" dedi.
Tarifi yazarken canım çekti yine bu cheesecake'ten :)) Allahtan az bişey var hala :)) Ben mutfağa kaçar. Tekrar mutlu yıllar dilerim. Güzel başladık, güzel gitsin inşallah. Si yu :)
2 yorum:
Arzu,
Bu yemek işinde geldiğin noktaya inanamıyorum. Herşey çok güzeldi.
Nice nice yıllara...
Senin varlığın bana her zaman güç veriyor, yaptıklarımı sevgiyle tadacak birisi var ve ben onun için herşeyi zevkle yapıyorum. İyi ki varsın...
Yorum Gönder