20 Nisan 2010 Salı

Medeni Hali: Ateşli !

Selam kızlar ! Kafamda sıkışan saçmalıkların çıkardıkları itişme kakışma seslerine tahammül edemediğim için huzurunuzdayım yine. Oysa sol bacağımdaki ağrı yüzünden iki gündür seke seke yürüyorum, bilmiyorum ki, acaba sol bacağım bana küstü mü diye düşünüyorum. Hatırlayanlar olacaktır, olmayanlar için Sol Elim için yazdığım şaheser na şuracıkta. Sol elimi kıskandığı için kendini bana acı acı hatırlatıyor olabilir mi acaba? Bi çare düşüneceğiz artık.

Bugün ortaya karışık konuşacağım, dileyen istediği kısmını sevebilir, alıp evde beslemek isteyebilir, isteyen de hade ordan diyebilir. Bunlar valla billa kafamın içine sıkıştı, gıcırdayıp dururlar.

Dün akşam Medya Kralı’nı izledim, Okan çok formdaydı. Konuklar da çanak tutunca başından kalkılmaz bir hal aldı. Reklam arasında canım sıkılınca biraz kanal gezeyim dedim. Balkonda çamaşır leğeni büyüklüğünde iki koca çanak var ama biz 2-3 kanaldan başkasını izlemiyoruz. (İtiraf 1: Ben arada Flash tv de izliyorum, insanat bahçesi gibi) Şuydu buydu gezinirken, bi müzik kanalına denk geldim. Hani her tarafından SMS akan, her bi yanı kıpraşan kanallardan. Fonda cıbıl bir abla I’d like move it move it dansediyor filan. Yurdum abazanlarının mesajlarını okudum biraz. Çok eğlenceli ula :) Şöyle 10-15 dk takıldım ve bazı sonuçlar çıkardım:

— İnsanlar hiçbir şey okumuyor, gördüğünü değil duyduğunu yazıyor. En basiti “ciddi” kelimesi mesela. Şöyle ki: citti, citi, cidti, cidi vs vs .
— Herkes çok dürüst ya da dürüs, durust, dürüt :)
— Kaçamak yapalım ama güvenmek şart (şaka mısınız len)
— Dullar mutsuzdur diye bir kanı var. Ne pis kelime bu “dul” pehh
— Sonuç olarak yurdum erkeyi (böyle yazıyorlar, ben onların iflah olmaz yalancısıyım); medeni hali bekar, ateşli veya mutsuz dul olan hatun arıyor. Hatun kaçamak yapacak ama dürüs olacak, citi düşünecek ama ateşli olacak.

Öyle işte, eğer medeni haliniz ateşli ise, uydudaki bu kanalı kaçırmayın derim. Nüfus cüzdanlarına da yazılsın, bu hatun ateşli, bu 36,5 C, bu frijit filan. Malum dürütlük şart !

Demin NTV’de 90+ programını izliyordum. Şu Sergen’e hastayım ya kızlar, Allah herkese Sergen Yalçın özgüveni ve rahatlığı versin. Facebook’ta bir ara bir zımbırtı vardı, birbirimize Fatih Ürek dansı filan gönderiyorduk ya (amelelik günlerimizde), o uygulamayı silmeyen varsa eğer, bana derhal “Sergen rahatlığı” göndersin. Bi dikkat edin duruşuna, tüm yorumcular öne eğiliyor, tedirgin tedirgin oturuyor. Sergen kurbanım, arkaya yaslanmış, kaykılmış, gevşek gevşek yorum yapıyor. Fitbolcuyken de böyleydi bu velet. Canı isteyince oynar, istemeyince sabaha kadar gezerdi. Yu ar avur hiyro Sergen :P

Bir de eğitim duyurusu maili aldım geçenlerde. Falan fıstık eğitimimiz var, mutlaka gelin, çünkü “Kontenjanimiz Sinirlidir” yazıyordu. Bu nasıl kontenjan birader, nasıl bir müşteri segmentiniz var? Hasta mısınız nesiniz ! Ne yani, ben sinirleri alınmış bir huri isem mesela, katılamayacak mıyım eğitime ? (Huri diyerek, güzelliğime gönderme yapıyorum burada ama gitmiyor ileti, avutluku çökmüş güzelliğimin)

Şunu da diyeyim de gideyim. Bir haftadır Hayko ( başka bi deyişle Sayko) Cepkin dinliyorum, deli etti herif ya. Dön dolaş dinle, evir çevir dinle, hasta oldum, cd ısınmayı bırak kor olmuş artık, üstüne yumurta kırsan pişecek nerdeyse. Buradan bi yemek tarifi çıkar mı bilmem. Bunu becerikli arkadaşlarım Casminella ve Serap’a sormak lazım. “Cd’de yumurta”, tam da “Balık Olsaydım’ın üstüne kırsak mesela, olma mı?

Hadi kaçayım ben, herkese gönlünce bir gece dileyeyim. Ateşli olur, rahat olur, asabi olur bilemem ben. Ama dürüs ve cidi olun emi .


14 yorum:

dereotundannefretederim dedi ki...

"gelin olmuş"un hastasıyım. cengiz kurdoğlu'ndan da severdim ama bu elektronik arabeks hali çok başka.

sergen'in hastasıyım valla. hele de her cümlede "sıkıntı var" demiyo mu.

ben o kanallardaki "selam power türk" girişine hastayım. adam televizyon kanalına selam veriyor. naber show tv? kib cnbce!

gelin olmuş gidiyorsuunnn beyaz kefen giyiyorsuuunn

A Vitamini dedi ki...

cidi ol okan :)

dereotundannefretederim dedi ki...

söyle derdin mi vaaaaaaarrrrr.

cidtiyim bu şarkı müthiş.

A Vitamini dedi ki...

İlk beş şarkı çok güzel harbiden, "Sahibi Yok" tan sonra tekrar başa dönüyorum ben, devamını dinlemedim daha :)

dereotundannefretederim dedi ki...

Iki numaram yol gozumu dagliyor
Uc: sandik

A Vitamini dedi ki...

Zevk sahibisin ne diyeyim :)

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Citti söylüyorum süpersin:)

A Vitamini dedi ki...

cidi olamazsın serap :) o kekte aklım kaldı valla, yapıcam bu hafta

GuYaR dedi ki...

"Normal yurdum insanı" çok eylenceli (!) Bu ülkede yaşayıp da sıkılana aşk olsun... Buyrun misal siz... bir ara kanal gezeyim demişsiniz... "seyreyle gülüm" durumları ile karşılaşmışsınız.

bu ne menem birşeydir bilmiyorum yani bu insanlar normal ise ben neyim diye düşünmüyor değilim hani... çok da citti (!) düşünüyorum ama cevap bulamıyorum... Psikolojide bastırılmış duygular ile ilgili bir konu vardır.Acaba diyorum bizim insanımız sürekli baskı altında kalarak büyüdüğünden midir ki böyle abidik gubudik işlere kalkıyorlar... Bilemedim... Lakin ortaya karışık oldukça güzel bir yazı olmuş... pek çok duyguya tercüman olmuşsunuz.. elinize sağlık...

A Vitamini dedi ki...

Bu yüzden "akıllılar" dünyasında "deli" olmayı seçtim :) Onlar istedikleri kadar citti olsunlar, ben deliyim, lay lay layyy :P

casminella dedi ki...

Böyle bir şey oluyorsa ilk sana yazıcam, söz veriyorum.

Ver coşkuyu, ver coşkuyu. Artık ben her gün 5-10 tarif girerim bu coşkuyla:)))))

A Vitamini dedi ki...

Valla insan daha da farklı tarifler bekliyor, beklentiyi yükselttin artık.

casminella dedi ki...

Kurabiyeleri kirpiye dönüştürdüm Arzu'cuğum, uygun mudur ?....

A Vitamini dedi ki...

Casminella, senin kızın olabilir miyim :)