21 Nisan 2010 Çarşamba

Ev Kadını Operasyonu Bölüm 2

Selam kızlar ! Yazıma tam da bu ev niye bu kadar çabuk kirleniyor yazarak başlayacaktım ki, en son 27 Şubat'ta (2010 2010, 2009 diil, yok artık o kadar da diil) temizlik yaptığımı farkettim :) Nerden hatırlıyorsun derseniz, belgesi var efendim. Yani şimdi ne desem bilemedim. Evin de hiç 2 aydır temizlenmiyormuş gibi bir hali de yok aslında. Gerçi terliksiz gezince çorapların altı siyah oluyordu ama bilemedim işte.

Şimdi burada bahaneler sıralamayacağım, Mart ayında her haftasonu eğitim verdiğimizi, evde olamadığımı, habire seyahate çıktığımızı yazmayacağım, yazmadım hee! Tabi bunları bi kenara koymak zorundayım şimdi. Çünkü yarından sonra büyük denetim var kızlar. Annemgil geliyuuur.

Annemler en son Kurban Bayramı'nda gelmişti. O zaman deli gibi hazırlanmıştım, banyoya bile dantel sermiştim. Ama annecim bacağı sakatlayıp yattığı için, her geldiğinde yaptığı gibi dolapların üstünden, koltukların altından aldığı toz numunelerini bu kez alamamıştı. Ama şimdi bomba gibi geliyor, çok pis bir denetim olacak, iliklerime kadar hissediyorum.

Bu hafta Allah'tan çoğu zaman evde çalıştım da temizliğe zaman kaldı. Dün akşama kadar eğitim notu hazırlayıp, akşam beşten sonra mutfak temizledim. Buna temizlik demeyelim de daha ziyade bir kazıma şeklindeydi. Arkeolojik değer taşıyordu, kolay değil tam 2 aylık birikmişlik vardı. Yoruldum ama iyi oldu. Bu arada sayım da yaptım tabi (mühendis olmanın dayanılmaz salaklığı), aşırı stok varmış mutfakta. Üç paket yeşil mercimek buldum mesela. Nasıl tüketilir ki bu, ne diye aldıysam onca paketi. İhtiyacı olanlar varsa, bir Doğtaş pardon Dogtas hediye çeki değerinde olmasa da :) bazı şartlar karşılığında (ama insani şartlar) gönderebilirim. Cep telefonunuzun mesaj kısmına "psikopat" yazıp, Bilica'ya mesaj atmanız yeterli. Ben sizi gazetelerin 3. sayfasından bulurum artık !

Yarın eve son darbeyi indireceğim kızlar, kendimi mental olarak hazırlıyorum şimdiden. Kendimi bokus maçına hazırlanan Rocky Balboa gibi ısıtıyorum temizliğe. Motive olayım diye bugün deterjanları filan kokladım. Ahşap deterjanı, cif filan iyiydi de, tuz ruhundan sonra niyeyse kötü oldum.

Ne diyor bir Türk asıllı İtalyan atasözü: Samtayms it iz difikılt geym, samtayms it iz iyzi geym ! İt dipends on okazyon, in dı tabeleee. Evet sonuna kadar katılıyorum. Bence de temizlik imandan gelir !

Ben ettim siz etmeyin, evceğizlerinizi temiz tutun, dantel olayından kaçmayın, şöyle cine5 şifresi çözer gibi gözlerimi kısıp baktığımda danteller güzel gözüküyor, valla bak, denemesi bedava.

Pai pai kızlar !

4 yorum:

casminella dedi ki...

Yandığının resmidir, anne bu, kandıramazsın. Her köşeye tıkıştırılmış ıvır zıvırı keskin gözleriyle görür, fırçayı atar.Allah kolaylık versin, teftişten yüzünün akıyla çıkarsın inşallah...

depresan dedi ki...

Bir süre sonra o cif kokuları falan mis gibi geliyor insana, daha fenası bagımlılık yapıyor galiba.
Kolay gelsin sayın Arzu, hem anneler kıyamaz evlatlarına kolay geçer o teftiş :)

Egeden Tarifler dedi ki...

Kolay gelsin, bahar temizliğinin de tam zamanı :)

A Vitamini dedi ki...

Casminella, elimden geleni yaptım ama dolap kapaklarını açarsa yandığımın resmidir :)

Depresancım, her temizlikte kendime söz veriyorum ama unutuyorum :) Sülalemin yüzkarasıyım bu konuda.

Ege, yapınca hoşuma gidiyor ama zor iş be :)